Werkwijze

Voor welke ruimte schakel je De Kinderkamer Architect in en wat kan je verwachten ? 

 • Welke ruimte

Elke ruimte waar kinderen tijd spenderen. Of het nu een slaapkamer of speelkamer is, een crèche of een kinderhoek in een shop, een kinderpsycholoog,… Elke plaats waar kinderen komen, spelen, wonen, slapen,… alles is mogelijk. 

 • Voor wie

Voor elke volwassene die oprecht begaan is met het geluk van kinderen en hen willen helpen in het groeiproces. Voor elke ouder die durft zijn eigen koers te varen en persoonlijkheid uitstralen. Voor elke ouder die zijn kind optimale kansen wil geven in de ontwikkeling, die iets unieks willen en een statement willen maken. En voor elke ouder die liefdevol een gezellige sfeervolle ruimte voor hun kind(eren) willen voorzien met aandacht voor kwaliteit en duurzaamheid. 

 • Oriënterend gesprek

Elk kind is uniek en ik ben benieuwd naar jullie en jullie wensen en ideeën. De Kinderkamer Architect is niet doorsnee en enigszins eigenwijs. Ik geloof in maatwerk en niet in passe partout oplossingen. Ik bespreek ideeën en zet jullie aan tot nadenken over mogelijkheden. Er is zoveel mogelijk en dat is de meerwaarde die de Kinderkamer Architect jou biedt.

 • Start

Als je mij het vertrouwen geeft om aan de slag te gaan om de droomkamer van jullie kind te realiseren volgt de belangrijkste fase volgens mij: input van jullie kind.

Samen met het kind ga ik op zoek naar de ideale kinderkamer. Het kind staat centraal. Het is natuurlijk evident dat alles ook met jullie wordt afgetoetst en toch: mijn focus ligt bij het kind.

Het is evident dat we bij een professionele ruimte rekening houden met de verschillende kinderen die er komen. Alleen zo kunnen we ervoor zorgen dat we maximaal focussen op het welzijn van ieder kind.

 • Concept

Op basis van de inspiratie en wensen en noden maak ik een conceptbord op. Een collage met afbeeldingen en kleuren die duidelijk maken welk concept we kunnen gaan toepassen.

Eén indeling is de andere niet daarom bekijk ik verschillende mogelijkheden en die bespreken we om tot de beste oplossing te komen voor jullie.

 • Ontwerp

Aanzichten, afbeeldingen en 3D model maken duidelijk waar we naartoe willen en brengt stilletjes aan het concept tot leven.

We kiezen definitieve kleuren en materialen om het geheel in te kleden. Decoratie en kleine interieurelementen worden besproken.

 • Realisatie

Voor een optimaal eindresultaat ben ik betrokken bij het hele advies-, ontwerp- en realisatietraject. Ik begeleid jullie graag vanaf het eerste kennismakingsgesprek tot aan de nazorg na oplevering.

Ik zorg voor de eindstyling en dan is het spannendste moment aangebroken: de ontdekking!

Meer...

Wat is de investering?

Elk project vraagt een ander aanpak en daarbij horende prijs. Hierbij vind je alvast een overzicht voor een standaardprijs van de SUV uitvoering. 

Elk ontwerp wordt op maat uitgewerkt met aangepaste invulling en een 3D weergave die je toont hoe jouw ruimte er zal gaan uitzien.

Basis uitvoering SUV: 2750 euro

 • Basis beschildering – Wielen uitgevoerd in hout 

Gepimpte uitvoering: + 749 euro

 • Beschildering met print – Wielen in rubber imitatie – realistisch stuur – gepersonaliseerde nummerplaat.

Premium uitvoering: +1497 euro

 • Gesloten dak – Lichten die werken – Interne verlichting – Ontdekkingsmoment*

All-in uitvoering: op aanvraag

 • Schilder en behangwerk kamer – Tapijt- Kamerverlichting – Thema kasten – Extra kamer decoratie.

Een gemiddeld maatwerk kinderbed All-in zit tussen de 5000-10.000 euro.

* Tijdens het ontdekkingsmoment verrassen we jouw kind (en ook jullie natuurlijk 😉). We voorzien, blinddoeken en een kindvriendelijk “receptiemoment”. Wil jij een fotograaf om het sublieme moment vast te leggen of een video als herinnering ook dat behoort tot de mogelijkheden.

Kan ik mijn kind weerbaar maken
Het mentaal welzijn van onze kinderen verbeteren

Wat anderen zeggen...

5/5
5/5

Onze missie met deze magische kinderkamers

Al meer dan 15 jaar richten we interieurs in en gaan we voor de beste oplossing voor onze klanten. Tientallen gezinnen hielpen we  aan een gezellige thuis.

Toen we zagen dat bij de inrichting van het interieur, vooral de aandacht gaat naar wat ouders belangrijk en mooi vinden, voelden we dat er iets miste. Een opgroeiend kind heeft nood aan een eigen stekje. Een hippe gezellige kinderkamer.

Een plek waar het zich even kan terugtrekken als het nodig is. Een nest waar het geborgenheid vindt. Een ruimte waar het zijn eigen ding kan doen. Er op los fantaseren en spelen zonder angst om iets stuk te maken. Die plek waar het volop zichzelf kan zijn…

We zijn er ook van overtuigd dat we de verbeelding en creativiteit van onze kinderen moeten ontwikkelen en versterken. Het zijn de talenten bij uitstek die ze nodig hebben om hun toekomst vorm te geven op elk vlak in hun leven. 

De kinderkamers die we realiseren zijn erop gericht deze talenten te ontwikkelen zodat elk kind de kans krijgt te groeien in verbeelding en creativiteit.

Onze focus ligt er vooral op om kinderen die plek te geven die hen op een spontane ongedwongen manier stimuleert om avonturen te beleven. Ze creëren problemen en bedenken oplossingen, soms te gek voor woorden! Deze ideeën zijn de toekomstige oplossingen!