7 tips voor een trendy jungle kinderkamer

7 tips voor een trendy jungle kinderkamer

  • Post author:
  • Post category:Blog

7 tips om van de kinderkamer een trendy jungle paradijs te maken

Wil jij jouw kind ook de mooiste kamer geven en weet je niet altijd hoe eraan te beginnen? Je ziet door het bos de bomen niet meer?

Met deze 7 tips geef je jouw kind de droomkamer in no time, zelfs als je geen interieur professional bent.

In deze blog laat ik je zien hoe je, stap voor stap, jouw kind de kamer geeft om in weg te dromen. Het geheim zit hem in de details!

1. Kleur

Kleur is key! Een jungle kamer zonder een streepje groen is geen jungle kamer. Een likje verf doet wonderen of wat dacht je van een fotobehang met jungle print?

Planten in de kamer, kan ook en heb je geen groene vingers ga dan voor een namaak exemplaar. Of knutsel, samen met je kind, een palmboom voor dubbel fun gegarandeerd! Haal wat drainagebuis of een plantenstok met kokos omwikkeld en snij uit groen gekleurd papier bladeren, die je bovenaan bevestigd et voilà.

2. Touw

Dikke jute of hennep touwen mogen niet ontbreken in een jungle kinderkamer. Waar anders kunnen de aapjes rondslingeren 😉?

Een lamp die tevoorschijn komt uit een stuk touw of de handvaten van de kasten vervangen door een stukje touw, het draagt allemaal bij tot het insta jungle gevoel.

3. Dieren

In een paradijselijke jungle vinden we ongelofelijk veel dieren. Ze zijn er in alle geuren en kleuren, maten en gewichten.

Knuffels, een hippe zachte dierenkop of een tapijt in dierenvorm, welke voorkeur jullie ook hebben, laat de fantasie de vrije loop.

Welk dier zou jouw kind het liefste zien als het ’s ochtends z’n oogjes opent? Bij welk dier voelt jouw kind zich veilig als het ’s avonds in z’n bedje kruipt?

4. Natuurelementen

Nog een budgetvriendelijke tip: breng een tak in huis. Bevestig hem met touw ter hoogte van de verlichting of laat hem als het ware uit de muur komen. Het is een ideale verpozingsplaats voor de knuffelaap ;-).

Met een paar bamboestokken en een laken tover je daarenboven in een handomdraai een tipi tent in de jungle.

En wat dacht je van een touwenladder aan de wand of horizontaal door de ruimte? Wees niet bang voor het kleine aapje in jouw kind, hoe meer het kan experimenteren hoe meer het bijleert!

© Lobbes wonen © Stefanie Jansen

5. Kleine meubelen

Naast het bed en de kleerkast kan je nog enkele andere kleine meubeltjes toevoegen die de look vervolledigen. Een wandrekje of kapstok van takken of bamboe. Rondhangen doen we in de groene zitzak of de rieten schommelstoel. Een krukje van een boomstronk of een kastje van gerecycleerd hout. We zijn er bijna!

6. Accessoires baby!

Een nachtlamp in de vorm van een oude olielamp. Een oude koffer, verrekijkers en fototoestellen, rieten hoed, rieten manden, houten kist, wegwijzers, en ga zo maar door. Schuim de kringloop of tweedehands winkels eens af en ontdek een schat aan accessoires voor een prikje.

Sommige dingen kan je ook gewoon zelf maken en karton is hier een dankbaar materiaal voor.

Een klamboe rond het bed zorgt voor de finishing touch en houdt jouw kind muggenvrij!

7. Een 4x4-bed (of toch niet 😊)

Wil jij “all the way” gaan? Dan kan een 4×4-bed niet ontbreken. Een exemplaar met camouflageprint in zebra of luipaard. Of een knalrood exemplaar zodat je niet onopgemerkt voorbij rijdt? 

Overtuigd? Check hier het jeep bed. Ben jij een echte Harry of Henriette kijk dan even hier en bouw zelf jouw 4X4 bed.

Heb je het toch niet zo voor een speciaal bed met deze budget tip camoufleer je jouw bed: ga op zoek naar zelfklevende folie met een camouflage print van giraf, zebra, luipaard, etc. en tover het bed in een handomdraai om naar een “jungle proof” exemplaar.

Vind je niet direct iets “dierlijks” ga dan voor ruwe teak- of drijfhout look.

Het enige wat nu nog ontbreekt is de avonturier! Laat jouw kind de wildste verhalen beleven. De mooiste plekjes ontdekken en gevaarlijkste paden bewandelen in z’n fantasie.

Je helpt hen ongelofelijke herinneringen te creëren en te genieten van hun verbeeldingskracht.

Blijf jij graag op de hoogte schrijf je dan in op onze nieuwsbrief

Geef een reactie