Hoe de kinderkamer inrichten in 5 stappen
Another Studio

Hoe de kinderkamer inrichten in 5 stappen

  • Post author:
  • Post category:Blog

Ontdek in 5 stappen hoe je de inrichting van de kinderkamer aanpakt

Vind jij het ook een hele uitdaging om de juiste inrichting bij elkaar te zoeken voor de kinderkamer? Ja het is geen evidentie met het uitgebreide aanbod van vandaag.

Jij bent niet de enige. Vele ouders liggen wel eens wakker en vragen zich af of ze de juiste keuze hebben gemaakt. Ik help je op weg zodat jouw kind mooie dromen kan beleven.

Een kinderkamer dient niet alleen om te slapen er wordt ook gespeeld. Het is hun eigen paradijsje, een plekje waar hun fantasieën tot leven komen. Hoe zou het voor jou voelen als jouw kind met grote verwondering die slaapkamer deur opengooit?

Deze 5 zaken mag je niet vergeten wanneer je overweegt de kinderkamer onder handen te nemen.

Ik laat je in deze blog graag stap voor stap zien welke dingen belangrijk zijn zodat jij de beste oplossingen tevoorschijn tovert voor de kamer van jouw spruit.

1. Richt de ruimte in zones in

Bedenk even welke zones je nodig hebt in een kinderkamer. Zo is er bijvoorbeeld een plek nodig om te slapen, om te spelen, eventueel kledij, bergruimte voor speelgoed etc., en afhankelijk van de leeftijd een studiezone. Ga even na welke zones zeker niet mogen ontbreken en welke zones niet echt noodzakelijk zijn.

Afhankelijk van de ruimte die je hebt zal je bij een kleine kamer slimme oplossingen moeten bedenken. Is de kinderkamer iets ruimer dan kan je de zones groter maken en meer opsplitsen.

Zet de verschillende zones even op een eenvoudig grondplannetje, zo krijg je een beter zicht op de afmetingen die je hebt om in te vullen. Hou ook zeker rekening met de minimale ruimte die je nodig hebt voor de activiteit die er gebeurt zo kom je niet voor verrassingen te staan.

Zo heb je bv. minimaal 60 cm bewegingsruimte nodig rond het bed al is dat heel krap gemeten 😉 en opteren we beter voor minimaal 90 cm.

De menselijke maat

2.Thema kamer

Welke voorkeur je ook hebt het is belangrijk een thema te kiezen.

Ga jij voor een Scandinavische look of denk je eerder aan een pilotenkamer voor jouw kind? Wil jij die prinses in haar kasteel zien slapen of kies je eerder voor een neutrale inrichting?

Het maakt op zich niet zoveel uit wat je kiest wel dat je trouw blijft aan jouw keuze.

Dan pas kan je starten met de invulling zodat alles wat je kiest past in het thema.

Mijn kind voelt zich niet zo goed in zn vel hoe kan ik helpen?
Circu

3. Meubelen

Kies meubelen die je helpen de zones te respecteren. Heb jij in die kleine kamer weinig plaats voor berging, zorg dan voor een bed waar bergruimte boven zit. Of denk aan een hoogslaper met kastruimte onder.

Is er ruimte genoeg deel ze dan effectief op in zones en help jouw kind die structuur te bewaren door ze slim in te richten.

Hou de proportie van de meubelen in de gaten, gemakkelijk als je er even het grondplannetje bij neemt. Je plaatst geen meters kasten in een kleine kamer want dan oogt ze nog kleiner. Ga eerder voor slimme oplossingen en hou op die manier meer speelruimte over.

Design&Decor

4. muren

Een heel belangrijk aspect bij de inrichting van de slaapkamer voor jouw kind zijn de muren.

Wees creatief en bedenk dat het in een kinderkamer wat uitbundiger mag zijn.

Hang een leuk behang op of maak een muurschildering. En waarom zou je deze niet een stukje op het plafond laten doorlopen?

Zo kan je kind in z’n bedje lekker fantaseren.

Pinterest

Zelfs in een eerder neutrale kamer kan je dit toepassen want je zou toch niet willen dat het een saaie bedoening wordt? Schilder bijvoorbeeld bergen met behulp van schilders tape op de muur en kies voor pasteltinten in eenzelfde kleurfamilie.

Bedenk welke fantastische verhaaltjes je kan vertellen bij het slapengaan omdat je die muur ziet.

5. decoratie een detail dat niet mag ontbreken

Het detail dat niet mag ontbreken is decoratie.

Een kamer zonder decoratie is geen thuis ;-).

Heb je een neutrale kinderkamer voor ogen dan kan een eenvoudig accessoire net dat stukje kleur zijn die de kamer nog nodig heeft.

Pinterest

Kies je daarentegen voor een echte themakamer dan zijn het net die accessoires die niet mogen missen om het thema nog echter te maken. 

Denk bv. aan een prinsessenoutfit aan de kapstok of een verrekijker en fototoestel in de junglekamer. In de themakamer kan je helemaal losgaan in decoratie zodat je de verbeelding van jouw kleintje nog meer prikkelt.

Creativiteit stimuleren is een must zo kan jouw kind de hele wereld aan!

Als ultieme extra tip om deze reeks te besluiten nodig ik je uit om jouw kind te betrekken in de inrichting van de kinderkamer. Het geeft jouw kind vertrouwen en je zal verstelt staan van de leuke ideeën. Wat is er nou leuker dan samen met jouw kind die kamer aan te pakken. 

Het gevoel van voldoening en de verbondenheid tijdens die momenten zijn onbetaalbaar!

Veel plezier met de inrichting en laat vooral weten aan welke tip jij het meeste hebt of wat er nog ontbreekt.

Het welzijn van onze kinderen verbeteren

Blijf jij graag op de hoogte schrijf je dan in op onze nieuwsbrief

This Post Has One Comment

Geef een reactie